Her kan du få hjelp med økonomiske problemer

Alle kan oppleve å få pengeproblemer, og det er mange ting som kan gjøre at den økonomiske situasjonen din endres. Kanskje du har mistet jobben eller gått gjennom et samlivsbrudd – eller du av andre grunner har mer i utgifter enn du får inn på konto hver måned.

Det spiller ingen rolle om du har hatt det vanskelig en stund, eller nylig har fått problemer: Det er heldigvis mange som kan gi deg gode råd – helt gratis.

Banken din

Banken din er de første du bør kontakte hvis du ikke kan betale en regning eller fast utgift. Å gi deg råd om økonomien din er faktisk noe av det viktigste banken din skal gjøre. Husk å være høflig og vær ærlig om at du trenger hjelp.

NAV Gjeldsrådgivning

NAV har både en chattetjeneste og en telefon du kan ringe for å få råd om budsjett, økonomi og spørsmål om gjeld. Du kan snakke med en økonomisk rådgiver helt anonymt hvis du ringer 55 55 33 39.

De som besvarer denne telefonen er svært imøtekommende og sitter på veldig mye nyttig informasjon for deg som har økonomiske utfordringer.

Du kan ringe flere ganger, og de kan også fortelle deg hvem du skal kontakte hvis de ikke kan hjelpe deg.

Gå til sidene til NAV Gjeldsrådgivning

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Denne organisasjonen har mange artikler om temaer knyttet til gjeldsutfordringer på nettsidene sine, og gir også rådgivning gjennom Gjeldskrisetelefonen (22 20 19 99).

Gå til sidene til Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Husbanken

Hvis du har lav inntekt og høye boutgifter, kan du ha rett til bostøtte. Dette er en offentlig støtteordning for dem som trenger det mest.

Gå til sidene til Husbanken

Frivillige organisasjoner som tilbyr gratis rettshjelp

De fleste som opplever pengeproblemer trenger heldigvis ikke advokathjelp, men for å unngå en akutt krise kan en jurist være til hjelp.

På denne siden finner du kontaktinformasjon til fem organisasjoner som gir gratis juridisk hjelp til enkeltpersoner i Norge.

Se en oversikt over frivillige organisasjoner som tilbyr gratis rettshjelp

Snu et nei til et ja på din lånesøknad – gode råd fra våre eksperter til prisen av tre kaffe.

  • Registrer deg på 30 sek
  • Meld deg av når som helst!
  • Betal med SMS eller kort
Kun 99kr pr mnd
Har du skrivit rätt?