Visste du at du kan forhandle med dem du skylder penger?

Hvis du av ulike grunner har havnet bakpå økonomisk, kan det virke vanskelig å vite hvor du skal starte. Av og til kan være mest fristende å bare overse regninger som hoper seg opp, men de forsvinner dessverre ikke av den grunn. Det du kanskje ikke vet, er at selgere og inkassobyråer ikke må følge rutinene sine slavisk.

Hvis du tar kontakt med dem du skylder penger med en gang du skjønner at du ikke klarer å betale alt innen fristen, kan de faktisk hjelpe deg ut av knipa!

Få oversikt

Når du merker at du ikke greier å betale alt du skylder før forfallsdatoen som står på regningen, må du ta kontakt med selskapet som har sendt regningen til deg.

Da er det viktig at du har oversikt over hvor mye du har i inntekt, og hvor store utgifter du har. Det er nødvendig for at du skal få et realistisk bilde av hvor mye du kan betale, og hvor lang tid du trenger på å betale hele regningen.

Sett opp realistiske alternativ

Vær åpen når du snakker med kreditorene, sånn at de forstår at du vil gjøre opp for deg. Forklar at du har viljen, men ikke pengene til å betale alt med en gang. Kom med forslag til hvordan du kan betale regningen.

Det er viktig at du er ærlig med deg selv, sånn at du bare setter opp forslag som det er realistisk at du kan klare å gjennomføre:

  • Kan regningen deles opp i to, tre eller fire?
  • Kan betalingen utsettes en måned?
  • Kan de gi deg avdragsfrihet, sånn at du bare betaler renter en periode?

De du skylder penger ønsker også å finne en løsning

De du skylder penger, som kalles kreditorene, har mest sannsynlig flere muligheter enn du tror. De er også interessert i å finne en løsning som gjør at de får betalt.

Som regel vil de hjelpe deg med å sette opp en nedbetalingsplan som passer for deg, og kanskje sørge for at du får lavere renter.

Trenger du hjelp?

Det å håndtere økonomiske problemer kan være både fortvilende, frustrerende, demotiverende, og oppleves som svært vanskelig. Spesielt hvis du er alene om å håndtere en slik situasjon.

Det behøver imidlertid ikke å være sånn.

Det finnes nemlig gode tilbud om hjelp, med folk som har lang erfaring med det å hjelpe andre ut av økonomiske problemer, for alle som måtte trenge det. Det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt med den ressursen du føler er riktig for deg.

Klikk her for en oversikt over hvor du kan henvende deg for å å hjelp til å løse økonomiske problemer

Neste skritt

Du er den eneste som kan ta grep for å rydde opp i dine økonomiske utfordringer.

Jo raskere du tar grep, jo fortere kan du se at den økonomiske situasjonen din bedrer seg.

Ved å ta de rette grepene, kan du rydde opp i økonomien din, betjene gjelden din bedre, og få en mer bekymringsfri hverdag. Selv om veien til målet kan virke lang, så kommer du stadig nærmere for hver dag som går.

Vil du få et nei til å bli et ja?

Dette bør du gjøre

Her har du noen grep du kan ta allerede nå for å forbedre kredittscoren din, og med det bringe deg noen skritt nærmere en bedre økonomisk situasjon:

  • Få oversikt over kravene du har mot deg. Første steg på veien er å få oversikt over hvem du skylder penger til, og hvor mye du skylder. Dette vil gjøre det mye lettere for deg å lage en plan for hvordan du skal håndtere kravene.
  • Dersom du har regninger som vil være vanskelig å få betalt innen forfall, legg en plan for hvordan du kan betale hver av dem
  • Ta kontakt med hver kreditor for å høre om mulighetene for å finne en minnelig løsning

Relaterte artikler

Snu et nei til et ja på din lånesøknad – gode råd fra våre eksperter til prisen av tre kaffe.

  • Registrer deg på 30 sek
  • Meld deg av når som helst!
  • Betal med SMS eller kort
Kun 99kr pr mnd
Har du skrivit rätt?